Kysy meediolta

Meillä jälleensyntymään uskovilla on käsitys, jonka mukaan saamme pois huonoa karmaa, kun kohtaamme elämämme oppiläksyt myönteisesti.. Eli karman sovittamisessa tarvitaan omaa, joskus useita elämiäkin vaativaa ponnistelua.

Nyt kuitenkin luin jostain kirjasta, että karmaa pystyttäisiin poistamaan muutenkin, jo tässä elämässä ja ilman kummempaa ponnistelua. Jokin rituaali tai puhdistaminen se taisi olla.

Voiko toinen ihminen poistaa karmaani? Entä voinko tartuttaa omaa huonoa karmaani toisiin - tai ottaa huomaamattani elämänkumppanini karmaa kannettavakseni?

Nimimerkki

Rämminkö turhaan karman suossa?

Vastaus karmasta

Karman eli syyn ja seurauksen laki herättää kysymyksiä, sillä lain toimintaa käytännössä ei ole helppo ymmärtää. Tarjolla on niin paljon erilaisia vastauksia, että ne saattavat pikemminkin sekoittaa kuin selventää asiaa.

Spiritualistisen filosofian ja eri puolilla maailmaa tunnettujen henkioppaiden Silver Birchin ja Ramadahnin mukaan karmassa on kyseessä hyvin täsmällisesti toimiva syyn ja seurauksen laki, jonka mukaan ihminen itse - ainoastaan hän itse - vastaa kaikista ajatuksistaan, sanoistaan ja teoistaan. Näin tapahtuu niin maassa kuin henkimaailmassakin. Mitä paremmin yksittäinen ihminen ymmärtää vastuunsa maailman energeettisestä ja sitä kautta materiaalisesta tilasta ja pyrkii välttämään katkeruutta, halveksuntaa, epätoivoa ja vihaa, sitä valoisammaksi kaikki muuttuu.

Kuoltuamme emme joudu Jumalan emmekä minkään tuomariston eteen, joka tutkii hyvät ja pahat tekomme ja säätää niistä palkkiot ja rangaistukset. Itse opimme iloitsemaan siitä hyvästä, jolla olemme kaikkeutta rikastuttaneet. Itse myös opimme huomaamaan kaiken sen rakkaudettoman toiminnan, jolla olemme sumentaneet elämän kauneutta ja pienentäneet sen suuruutta.

On tarkoitus, että havahdumme itse ymmärtämään tekojemme seuraukset. Jos näin ei ala edes henkimaailmassa tapahtua, henkimaailman auttajat herättävät meidät lempeästi, mutta ehdottomasti. Ketään ei jätetä loputtomiin uinumaan itsekkäiden ajatustensa valtaan. Jokaiselle sielulle annetaan mahdollisuus oppia, että maailmaa koossa pitävä voima on rakkaus.

Niin kuin siemenestä kasvaa tietynlainen kasvi, niin myös ihmisen ajatuksista, sanoista ja teoista kasvaa matemaattisella tarkkuudella niiden energian mukaiset seuraukset. Energian paljastaa motivaatio. Jos näennäisen kauniiden tekojen tai sanojen motiivi on itsekäs, energia ei ole puhdasta, eivätkä silloin seurauksetkaan ole kirkkaita.

Seuraukset näkyvät jokapäiväisessä elämässä, mutta jos teemme elämästä toiseen samoja virheitä tai samoja hyviä töitä, niiden vaikutukset seuraavat meitä henkitasoilla ja maan päällä elämästä toiseen. Syyn ja seurauksen laki toimii kaikkialla luonnossa ja henkimaailmassa. Ei ole mitään eikä ketään, jota laki ei kosketa. Kaikille samanlainen laki takaa Luojan pyrkimyksen harmoniaan. Jumalalla ei ole suosikkeja.

Spiritualistiseen filosofiaan ei kuulu ajatus, että joku toinen voi antaa ihmisen synnit anteeksi, vaikka kuuntelemalla voi toisen oloa helpottaakin. Spiritualismi ei myöskään näe kristinuskon pelastusoppia niin, että kuolinvuoteella katumalla saa kaiken anteeksi, vaan niin, että Jeesus pystyy nostamaan pimeimmässäkin tietoisuudentilassa uinuvat sielut valoon ja rakkauteen. Kuitenkin on olemassa armo, joka ylittää täsmällisen lain. Kun ihminen kohtaa jumalallisen armon, hänen ei ole tarvinnut ansaita sitä. Se on osoitus Luojan suuresta rakkaudesta.

Toisen ihmisen karmaa ei voi ottaa suoritettavakseen. Jokainen on oman sielunsa puutarhuri. Silti voimme tehdä paljonkin toistemme puolesta. Kun ajattelemme rakentavasti ja rakkaudella ja pyrimme kohtaamaan niin itsemme, lähimmäisemme kuin koko luomakunnan anteeksiantavalla kunnioituksella ja kiitollisuudella, luomme hyvää energiaa kaikkialle. Antakaamme maan iloita tästä hetkestä, jonka täällä vietämme, niin että voimme jättää siniselle planeetalle oman siunaavan kosketuksemme!

Marjut Hjelt

Lähteet:

Oates, Barry, Hopkins, David & Austin, Carole. 2010. Spiritualistinen filosofia. Suomen Spiritualistinen Seura.

Roberts, Ursula. 2002. Ramadahnin viisautta. Suomen Spiritualistinen Seura.

The Silver Birch Book of Questions and Answers. 2001. Spiritual Truth Press